Rydd opp i livet

27.03.2022

Jeg mener at livet er for kort for å gå på autopilot og at vi har godt av å stoppe opp for å sjekke om vi er på riktig spor i livet. Lever jeg det livet jeg ønsker? Har jeg de menneskene rundt meg som vil meg vel? Bruker jeg tiden min og lønna mi på ting som gir meg noe?

Få en oversikt

For å rydde opp handler det om å få oversikt og ta bevisste valg. Vi tar over 35000 valg hver dag og selv om vi ikke tenker over det bruker vi mye tid på å bestemme oss for om hva vi skal ha på oss, hvordan vi skal ha håret, hva vi mener om et instagram-innlegg eller hva vi skal spise til middag. Vi blir bombardert med informasjon, reklame og meningsløse innlegg fra andre og opp i alle disse valgene må vi forholde oss til det også. 

Vi legge derfor til en del ting som går på autopilot som man også kan kalle vaner. Det kan være å pusse tenner, drikke vann på morgenen, ta en kaffe etter middag, snooze på telefonen, slå på tv når man kommer hjem eller lesse fra seg aviser, nøkler ,regninger, tyggis, mynter på første landingsted når man kommer inn av døra. Små ting som kanskje er ubetydelige, men som også kan bygge seg opp til å bli uvaner.

Tid er verdifullt, men ofte lever vi mer i fremtiden og fortiden enn i øyeblikket. Dette er det man kaller en virkelighetsflukt. Virkelighetsflukt får man også gjennom sosialemedier og scrolling og timesvis av skjermtid om det er serier eller flipping gjennom kanaler. Tida går og vi har plutselig prioritert ting som ikke nødvendigvis gjør livet vårt bedre, men heller et steg lengre bort fra oss selv. 

Jeg ønsker sammen med deg og stoppe opp og få en oversikt over hvor vi er i livet. Hva ønsker vi å gjøre med tida vår? Hvem ønsker vi å bruke tida på? Hva gjør deg glad og hvor får du energi? Hva er det du trenger og hva er det som skaper uorden og støy? 
Ting

Det er her du kan begynne å skrive din tekst. Det er bare å klikke og sette i gang. Sit voluptatem accusantium doloremque laudantium totam rem aperiam eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur adipisci velit sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam.

Det er her du kan begynne å skrive din tekst. Det er bare å klikke og sette i gang. Perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium totam rem aperiam eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo nemo enim ipsam voluptatem quia voluptas sit aspernatur aut odit aut fugit sed quia consequuntur magni dolores eos qui ratione voluptatem sequi nesciunt neque porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur adipisci velit sed quia non.

Det er her du kan begynne å skrive din tekst. Det er bare å klikke og sette i gang. Bilder gjør bloggen din mer levende og tiltrekker seg lesernes oppmerksomhet. Det første bildet i et innlegg brukes automatisk som miniatyrbilde for hele innlegget. Det vil si at man bør velge det første bildet med omhu. Unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium totam rem aperiam eaque ipsa.